Skip to content

Alleen verkopen als je zelf een nieuw huis vindt

Midden Nederland Makelaars introduceert een oplossing om de doorstroom op de regionale woningmarkt te vergroten. Het gaat om een No Risk-clausule voor verkopers. Daarmee kunnen woningbezitters hun huis verkopen onder het voorbehoud dat ze zélf een geschikte nieuwe woning vinden.

“Veel mensen willen wel verhuizen, maar zetten toch hun huis niet te koop. Ze zijn namelijk bang dat ze straks de sleutels van hun woning moeten inleveren voordat ze zelf een nieuwe woonplek hebben gevonden die betaalbaar is en aan hun wensen voldoet. Daardoor droogt het aanbod op de woningmarkt op, vertelt de makelaar van Midden Nederland Makelaars.

Zekerheid voor verkopers

Met de nieuwe No Risk-clausule krijgen verkopers de garantie dat ze een dak boven hun hoofd houden en dus geen risico lopen. “We verwachten dat ze daardoor eerder de stap zullen zetten om hun huis te verkopen. Zo komt er weer meer beweging in de regionale woningmarkt”, aldus de makelaar.

De No Risk-clausule wordt als ontbindende voorwaarde opgenomen in het koopcontract dat een verkoper en een koper sluiten. Midden Nederland Makelaars gebruikt hiervoor een modelovereenkomst die is getoetst door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Op moment dat de verkoper een nieuwe woning aankoopt, wordt automatisch de verkoop van de eigen woning onherroepelijk. Lukt het niet om een nieuwe woning te vinden? Dan kan de verkoper het koopcontract binnen de afgesproken termijn weer ontbinden.

Kansen voor kopers

“Voor kopers brengt dit onzekerheid met zich mee. Ze moeten geduld hebben”, erkent de makelaar van Midden Nederland Makelaars. “Tegelijkertijd heeft de No Risk-clausule ook voor kopers voordelen. De woning die ze op het oog hebben, kan namelijk in de tussentijd niet aan een ander verkocht worden. Ook kunnen ze zelf door blijven zoeken naar een andere woning.”

Vindt een koper in de tussentijd een ander huis dat hij toch liever wil hebben? Dan laat de koper dat weten aan de verkoper van de eerste woning. De verkoper heeft dan twee werkdagen om te beslissen of hij het voorbehoud laat vallen en daarmee de verkoop definitief maakt.

Wilt u meer weten over deze nieuwe verkoopmethode? Neem dan contact op met één van onze makelaars. De makelaar komt geheel vrijblijvend en gratis bij u langs voor een waardebepaling van uw woning. Tijdens deze waardebepaling wordt u duidelijk uitgelegd hoe het verkopen mét garantie werkt.

Vrijblijvend contact over de verkoop van uw huis

Laat bericht achter via het onderstaande formulier of neem direct contact op met onze makelaars
  • Check

    Wat is uw huidige adres?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.