Skip to content

‘Voelt alsof ik hier op vakantie ben’

De eengezinswoning aan de Wethouder Rebellaan werd te groot voor Geeke Swiers (63). Via via hoorde ze dat er een appartement aan de Langstraat vrij zou komen, maar haar geduld werd een paar weken lang flink op de proef gesteld….

Vrolijke schilderijen aan de muur. Een comfortabele rode bank. Een balkon vol planten. En hond Jasmijn die energiek heen en weer loopt van de gang naar de kamer. Dit is sinds eind april de leefomgeving van Geeke Swiers. Op de begane grond van een appartementencomplex midden in hartje dorpscentrum. En dat terwijl ze absoluut nooit in het centrum wilde wonen, blikt ze lachend terug. “Dat leek me nou helemaal niks, met al die cafés in de buurt en alle herrie vandien.” Maar het liep anders. “Mijn rijtjeshuis waar de kinderen zijn opgegroeid werd me te groot, zeker toen mijn laatste zoon de deur uit ging om te studeren. Het onkruid in de tuin, het onderhoud: het werd me te veel, ik had er geen zin meer in.”

Ze nam contact op met oude bekende Gerben Hartkamp van Midden Nederland Makelaars. “Via via had ik gehoord dat dit appartement leeg zou komen en samen met assistent makelaar Hèrald van Ark ben ik gaan kijken. Het had alles waar ik van droomde: een ruime woonkamer, twee slaapkamers waarvan ik er eentje zou kunnen gebruiken als naaikamer. Openslaande deuren naar buiten en een heerlijke badkamer mét bad; leuk voor de kleinkinderen. Ik zag mezelf er al helemaal wonen.” Navraag bij bekenden in de buurt leverde bovendien een geruststellend beeld op van de omgeving. “Ze ervoeren hier nauwelijks overlast van nachtelijk verkeer, dus daar hoefde ik me niet druk over te maken.”

Teleurstelling
Toen volgde de teleurstelling. “Ik deed een bod dat gelijk was aan de vraagprijs en dat werd niet geaccepteerd. Wat was ik teleurgesteld! Maar dankzij goed advies van Hèrald is het twee weken later toch gelukt om het appartement te kopen. De oude woning aan de Wethouder Rebellaan werd na vier kijkdagen moeiteloos verkocht. In het verlengde daarvan liet Geeke zich ook op financieel gebied adviseren door Midden Nederland Hypotheken. “Samen met een goede vriendin, die ik ook wel mijn financiële waakhond noem, ben ik wel zes, zeven keer bij adviseur Hans van Dijk geweest. Alles is grondig voor me doorberekend en geregeld, daar was ik ontzettend blij mee.”

Voelt als vakantie
Na de sleuteloverdracht eind maart namen de drie zoons van Geeke een maand lang alle vrijdagen en zaterdagen het appartement onder handen en uiteindelijk sliep ze in de nacht van 29 april voor het eerst in haar nieuwe woning. “Ik hoef deze zomer eigenlijk niet zo nodig weg, want het voelt hier alsof ik op vakantie ben! De naaikamer is geweldig, mijn auto staat droog in de gezamenlijk garage in de kelder en ik heb geen tuin meer die ik moet onderhouden. Dit huis past zoveel beter bij me dan mijn oude woning. Als het me gegeven is, wil ik hier graag oud worden.”