Skip to content

Wat is dat eigenlijk, een NOM-woning?

Er zijn tegenwoordig zóveel termen voor energiezuinige woningen dat u er bijna van in de war zou raken! De nul-op-de-meterwoning bijvoorbeeld: wat betekent dat eigenlijk?

Kans op een minimale energierekening

De naam verraadt het al: bij een nul-op-de-meterwoning is de kans op een minimale energierekening groot. Dat komt doordat deze woningen zelf energie opwekken, vaak via zonnepanelen. Ze gebruiken wel energie uit het stroomnet, zoals ‘s nachts, maar overdag wordt er vaak meer opgewekt dan het huis gebruikt. Die extra energie wordt terug geleverd, waardoor de energienota laag uitvalt, mogelijk zelfs op nul.

Zelfvoorzienend met nul-op-de-meterwoning

Dat maakt de nul-op-de-meterwoning zelfvoorzienend. Dat krijgt u natuurlijk alleen voor elkaar met super goede isolatie, zodat er weinig energie nodig is om in de winter te verwarmen en in de zomermaanden te koelen.  Daarom is het meestal een nieuwbouwhuis. Maar ook bestaande woningen kunnen worden verbouwd tot een nul-op-de-meterwoning. De voordelen liggen voor de hand: doordat de energierekening op nul staat heb je een financieel voordeel. U heeft geen last van fluctuerende energieprijzen. U geniet van een gezond en comfortabel binnenklimaat, heeft geen last meer van tocht (dankzij de goede isolatie) én u heeft minder geluidsoverlast van lawaai dat van buiten komt. Benieuwd welke nieuwbouwprojecten er op dit moment in de verkoop zijn? Bekijk de woningen op onze website en maak een afspraak met een makelaar van Midden Nederland Makelaars.

Misschien zit jouw nul-op-de-meterdroomhuis er wel tussen!