Skip to content

‘We hoeven niet te wennen’

Wonen in levensloopbestendige woning in Bloemendal

Karel en Annet van Dijk verhuisden vlak voor Kerst naar hun gloednieuwe hoekwoning in Bloemendal, waar de omliggende woonwijk steeds meer vorm krijgt.

De gordijnen worden nog geleverd, de lamp op de slaapkamer moet nog opgehangen en zo zijn er nog een paar elementen die ontbreken in het interieur van Karel en Annet. Maar het doet niets af aan het woonplezier dat ze in de eerste weken beleefden aan de J. van der Woerd-Mollstraat. Na bijna 42 jaar wonen op een woonhofje aan de Valkenier zult u denken dat de nieuwe plek behoorlijk wennen is voor hen, maar niets is minder waar. “Natuurlijk is het allemaal anders”, vertelt Annet, “maar je bereidt je zo lang voor op de verhuizing dat het ook gewoon een geleidelijk en natuurlijk proces is. Eerlijk gezegd mis ik niets aan ons vorige huis. We genieten hier alleen maar.

”Ze hebben geluk gehad, vertelt Karel, want in eerste instantie werden ze uitgeloot voor het huizenrijtje van vijf levensloopbestendige woningen in fase 1 van Bloemendal. “Daar keken we niet van op, want we gingen er al van uit dat er veel belangstelling zou zijn. Maar toen we in 2021 op vakantie waren, werden we gebeld door Midden Nederland Makelaars. Een koper had zich teruggetrokken. We zijn langsgegaan op kantoor en werden meteen enthousiast van wat we zagen en hoorden: een duurzame hoekwoning in een groene woonwijk. Gasloos, met warmtepomp en zonnepanelen, supergoed geïsoleerd en met een slaapkamer op de begane grond. Na een gesprek met een hypotheekadviseur van Midden Nederland Makelaars bleek het bovendien ook financieel haalbare kaart.”

“In deze woning kunnen we met veel plezier oud worden.”

Karel en Annet van Dijk

Karel en Annet van Dijk

Aankoop, verkoop én hypotheek

Hun tussenwoning werd met behulp van Midden Nederland Makelaars binnen een week verkocht. “Heel fijn én handig om de aankoop, het afsluiten van de hypotheek en de verkoop van ons huis onder één dak en met één contactpersoon te kunnen regelen.”

Volgens planning kregen Karel en Annet eind oktober de sleutel in handen en het kerstdiner werd opgediend aan hun gloednieuwe eettafel. “Je weet nooit wat er gebeurt, maar in deze woning kunnen we in elk geval met heel veel plezier oud worden.”