Skip to content

‘We waren stomverbaasd’

Rooswitha en Matthijs veroverden een mooie hoekwoning in Hoevedorp

Ze waren ‘flabbergasted’ oftewel stomverbaasd toen ze hoorden dat Hoevedorp nummertje 9 echt van hen zou worden. Want zo makkelijk is het niet om aan de bak te komen. Ook niet in Kootwijkerbroek.

Rooswitha en Matthijs wilden dolgraag samen een huis kopen in Kootwijkerbroek, maar zoals valt te voorspellen was het bepaald geen makkie. Samen met hun MNM-aankoopmakelaar Arie Harthoorn slaagden ze er toch in een hele mooie plek te bemachtigen, namelijk een hoekwoning aan de Hoevedorp, Kootwijkerbroeks jongste woonwijk.

 

Best een beetje bleu

Ze waren bleu op de woningmarkt. “We merkten dat we echt iemand nodig hadden om ons de weg te wijzen en te adviseren. Want een woning kopen is best complex, zeker als je het nooit eerder gedaan hebt.”

De zoekopdracht was duidelijk: een fijne courante woning met lekker veel ruimte waar het stel zich de komende tien jaar helemaal thuis zou voelen. “Het is natuurlijk best een lastige markt. Na een aantal woningen bezichtigd te hebben, deden we een bod op deze hoekwoning en tot onze stomme verbazing kregen we het ook nog. Daar waren we natuurlijk super blij mee.”

Hoevedorp is een prachtige, jonge woonwijk met weilanden en natuur op slechts een paar honderd meter afstand. En dat was stiekem best een belangrijke vereiste, vertelt Rooswitha. “Mijn hobby, tuinieren in de moestuin, is erg belangrijk voor me. Deze tuin heb ik bij mijn ouderlijk huis in Kootwijkerbroek. Ik ben dus gewend om buitenaf te wonen. Dus zochten we een huis waarbij dat ‘buitenaf’ lekker dichtbij is.”

Ook haar partner Matthijs is dik tevreden. Dat ze nu samen een mooie plek hebben om te wonen én ook nog eens een plek vlakbij zijn baan als werkvoorbereider bij Top Totaalbouw. “Ideaal en ook al kom ik zelf uit Apeldoorn, ik kan prima wennen aan Kootwijkerbroek.”

Matthijs en Rooswitha voelen zich geluksvogels op hun nieuwe plek, waar ze momenteel flink aan het klussen zijn. “We weten dat het voor jonge mensen lastig is om een woning te vinden in Kootwijkerbroek. Dat er nu eindelijk schot zit in nieuwbouw in het dorp, komt voor veel mensen als geroepen.”