Skip to content

Woongeluk in Garderen

Deborah en Joop:  ‘Dit huis zal snel een echt thuis zijn’

Toen ze als 16-jarige naar Garderen verhuisde, vond Deborah Borren dat eigenlijk maar niks. Nu heeft ze samen met haar man Joop getekend voor een mooie hoekwoning op De Kwekerij. Hun tweede nieuwbouwwoning in het mooie Veluwse dorp.Samen met het drietal Lynde, Sarah, Rafaël én hondje Jessie staan ze op de drempel van een nieuw avontuur, zoals ze het zelf noemen. “We woonden aan De Zuidakker en hadden het eigenlijk super naar onze zin. Toen dit project voorbij kwam, hebben we ons voor de lol ingeschreven. Tot onze verbazing werden we eerstgegadigde voor dit huis.”

“We hebben wel serieus getwijfeld. Vooral omdat we zo’n leuke buurt hadden en zo’n fijn huis. Waarom wil je dan nog meer hè…”, vertelt Deborah. Wat ze over de streep trok? Deborah: “Het avontuur denk ik. En we zijn echt heel blij met deze hoekwoning.”

 

De verkoop van de woning op De Zuidakker liep zeer voorspoedig. Joop: “Tegen Annemiek, de Midden Nederland-makelaar die ons de nieuwe woning had verkocht, gaf ik aan dat ik De Zuidakker zelf wel kon verkopen. Scheelde weer kosten, dacht ik. Bovendien is de markt makkelijk genoeg om te verkopen. Maar ze overtuigde ons om dat toch maar via Midden Nederland Makelaars te doen. En daar zijn we achteraf alleen maar heel blij om.”

Deborah: “Een makelaar die de markt echt kent heeft een netwerk dat je zelf nooit kunt bereiken. Ik weet zeker dat het ons enorm geholpen heeft. Ook moet je er niet aan denken om al dat regelwerk zelf te doen. Alleen al de twintig bezichtigingen die we hebben gehad. Wat een werk.”

 

Nieuwe start

Nu woont het stel aan de Buurtstraat bij de ouders van Joop. In afwachting van de bouw die nog wel een jaar gaat duren. De bouw is nog maar net begonnen. Maar dat ze er zin in hebben, mag duidelijk zijn. “Een nieuwe start, op zo’n prachtig plekje. Natuurlijk moeten we er iets voor achterlaten, maar we vertrouwen erop dat ook dit huis snel een echt thuis zal zijn.”