Skip to content

Zo komt Bloemendal eruit te zien

Een grote, groene nieuwbouwwijk boordevol diversiteit

BARNEVELD – Je kunt er bijna niet omheen. Aan de noordkant van Barneveld komt een nieuwe woonwijk: Bloemendal. Ontdek hoe die wijk eruit komt te zien en welke voorzieningen er gepland staan.

De schop is in de grond. Fase 1 van Bloemendal krijgt eindelijk vorm. Het is de eerste stap op weg naar een nieuwe woonwijk met een grootte van de wijken Veller en De Burgt bij elkaar. Hier komen in totaal ruim 1.500 woningen, waarvan de eerste 400 nu gebouwd worden. Deze eerste fase van de wijk wordt gebouwd langs de Nijkerkerweg, ten westen van De Vaarst.

Indeling van de nieuwbouwwijk
Bloemendal wordt een duurzame, gasloze en vrijwel energieneutrale wijk. De woningen maken gebruik van zonnepanelen en warmtepompen en worden zoveel mogelijk uit duurzame materialen opgetrokken. Omdat de wijk in een natuurrijk gebied ligt, wordt het bovendien een groene wijk met volop oog voor de natuur.

Voor ieder wat wils
In de wijk komen zeven woonsferen. Dat zijn buurten met elk een eigen sfeer; van bloemenweide of het bos tot een boerenerf. Die diversiteit zie je straks terug in het groen, maar zeker ook in de bebouwing. Elke buurt krijgt een eigen, herkenbare architectuur die tegelijk veel variatie zal hebben. Ook komen er alle denkbare woningtypen, van starters- en seniorenwoningen tot tiny houses en hoogbouw tot wel zes verdiepingen, denk aan complexen vergelijkbaar met De Vlinder of de Wyandotte op Veller. Hierdoor wordt de wijk qua toekomstige bewoners een goede mix van verschillende achtergronden.

Voorzieningen in Bloemendal
Om al deze bewoners te bedienen komen er de nodige voorzieningen. Op de planning staan onder meer een supermarkt, een basisschool en een gezondheidscentrum. In de wijk komt een grote centrale toegangsweg, vanaf de entree aan de Nijkerkerweg. Hierdoor zit je zo op de A30. Doorsteken naar Barneveld-Noord of het centrum van Barneveld is echter niet mogelijk. Dat kan natuurlijk wel lopend of met de fiets.