Skip to content

Stroe krijgt nieuwbouw in 2023

Het Wulperveld krijgt dorpse uitstraling en groen karakter

Goed nieuws voor onder meer starters en doorstromers in Stroe. De komende jaren verrijzen er 115 nieuwe woningen aan de noordwestkant van het dorp. De verkoop en bouw van de eerste fase van het Wulperveld start na de jaarwisseling. De nieuwbouwwijk komt op een terrein van zo’n 5,5 hectare groot, tussen de Bremstraat, Ericaweg, Stroeërschoolweg en Wulpenweg. Het Wulperveld bevat een mix van rijwoningen, rug-aan-rugwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen.

Betaalbare woningen

Veertig procent daarvan zijn sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen, met een prijs tot 320.000 euro. Verder komen er in de wijk twintig procent middeldure woningen (320.000 en 405.000 euro) en veertig procent dure koopwoningen (vanaf 405.000 euro). De nieuwe wijk wordt in vier jaar tijd gebouwd. Door de woningen in fases op de markt te brengen, komen er naar verwachting meer huizen terecht bij inwoners van Stroe. De eerste fase van het Wulperveld gaat kort na de jaarwisseling in de verkoop. Bouwer Van de Kolk uit Garderen start dan ook met het bouwrijp maken van het gebied en aansluitend in het voorjaar met de bouw van de eerste huizen. Stijlvolle entree Het gaat daarbij om 31 rijwoningen, hoekwoningen en twee-onder-één-kapwoningen met grote tuinen. Ook komen er 2 vrije kavels beschikbaar. Dankzij het lichte metselwerk in deze fase, in combinatie met wat donkerdere houten accenten, vormen de huizen in fase A straks een stijlvolle rand van de wijk. De woningen voldoen aan de nieuwste BENG-eis en zijn bijna energieneutraal.

Parkachtige groenstrook

Achter de woningen komt een parkachtige groenstrook met een laarzenpad, fruitbomen en natuurlijke speelelementen. Door de groenstrook stroomt een bestaande sloot, die natuurvriendelijke oevers krijgt. Een markante, dubbele eik die nu al in het gebied staat blijft behouden. Meer weten over wonen in Stroe? Lees het verhaal van Coba en Jan-Dirk.